Skip to main content

7 werelden

Produceren

De wereld van het produceren. Hier mag je nog gewoon iets maken, dit kan een eigen idee zijn of een opdracht van je meester, juf of docent. Dit kan ook je vervolgwerkplek zijn als je bij design iets hebt bedacht waarvan een prototype gemaakt moet worden. Op deze plek kun je heerlijk klussen, zagen, timmeren, bouwtekeningen maken en nog veel meer.

Lees verder

Natuur & Science

Dit is de plek waar we aan de slag gaan met biologische of natuurkundige vraagstukken. Er is materiaal om proefjes te doen en er zijn spullen om bijvoorbeeld zelf plantjes te kweken. Met de Growwizzkids materialen leer je hier van alles over het kweken en laten groeien van planten. De plek is ook zeer geschikt om te werken aan allerlei andere opdrachten. Maak hier kennis met de virtuele wereld door een (virtueel) bezoek te brengen aan het menselijk lichaam!

Lees verder

Marktplein

Op het marktplein kun je van alles doen wat te maken heeft met winkels en de handel. Maar dit is ook een prachtige ruimte om andere dingen toe te passen.

Een les op het marktplein heeft dus vaak iets te maken met werkzaamheden die je ook in de winkels tegenkomt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het maken van fietsen of voor lessen die te maken hebben met het bereiden van voedsel, zoals in restaurants gebeurt. Daarna serveer je je zelf bereide voedsel aan de ouders, meester of  je juf.

Lees verder

Robotica

Bij Robotica kun je, vanzelfsprekend, aan de slag gaan met alles wat met robots te maken heeft. Van het programmeren van de Lego Mindstorms tot het maken van mechanische oplossingen voor allerlei vraagstukken. Hier kun je gebruik maken van Byor(Build Your Own Robot) maar ook van programmeerbare elektronische blokken: Neuron-blocks. Ook in deze ruimte is plek om met de Virtual Reality brillen aan de slag te gaan.

Lees verder

Design

De wereld van het design, hier krijg je een moeilijke opdracht van een opdrachtgever die op zoek is naar oplossingen. Je bedenkt en maakt een prototype voor een echt probleem.

Je werkt op de manier van de ontwerpcyclus maar met onze eigen leerweg voor ontwerpen en toepassen. Via brainstormsessies en goed onderzoeken heb je straks een prachtige oplossing bedacht voor je opdrachtgever.

Lees verder

Programmeren

Programmeren maar dan anders. we hebben allerlei opdrachten voor je klaar staan waarmee je op een computer of iPad aan de slag kunt gaan. Je bedenkt websites of nepnieuws berichten, werkt aan 3d ontwerpen en leert hoe je de 3d-printer moet bedienen. In deze wereld kun je aan de slag met de diverse bouwopdrachten op de pc waarmee je bijvoorbeeld je eigen lego bouwwerken ontwerpt.

Je mag een eigen animatie ontwerpen in scratch en leert omgaan met Tinkercad, een computerprogramma waarmee je coole 3D tekeningen kan maken op de computer.

Lees verder

Logistiek

De wereld die nog volop in ontwikkeling is, we zijn druk bezig met het ontwerpen van een prachtige buitenruimte. Er zijn al wat opdrachten die aansluiten op de wereld van transport en logistiek.

Neem voor een opdracht uit deze wereld contact met ons op!

Lees verder