Skip to main content

Het (V)MBO Techniek Atelier

Het Techniek Atelier van KW1C: ‘Interdisciplinaire projecten zijn de toekomst’

Een project wat nu al zo’n 2 jaar draait is het Techniek Atelier. Gedurende 6 weken zijn een groot aantal leerlingen van onze afdelingen techniek een dagdeel werkzaam op het Koning Willem 1 (KW1) in ‘s-Hertogenbosch. Onder begeleiding van docenten van deze scholen hebben zij samen met leerlingen Techniek van het Elde college gewerkt aan probleemstellingen vanuit het bedrijfsleven. Twee bedrijven hebben een probleem gepresenteerd ( gepitched) aan de leerlingen. Na een keuze gemaakt te hebben zijn de leerlingen in kleine gemengde teams oplossingen gaan bedenken in het (V)MBO atelier van het KW1; een soort Let’s Play op het MBO.

Alle nieuwste snufjes waren beschikbaar om het probleem op te lossen. Ze konden gebruik maken van een lasercutter, HoloLenzen , 3D brillen en nog veel meer. De werkwijze waarop de leerlingen het probleem gingen aanvechten was een MBO werkwijze waarin ze multidisciplinair werken; erg leerzaam en uitnodigend voor de toekomst!

Lees verder

Een opdracht aanbieden?
Heb je een leuke opdracht voor Het Techniek Atelier? Mail dan je voorstel naar Bastiaan. (b.v.dongen@sgdeoverlaat.nl)

Met wat voor soort opdrachten kun je terecht bij HTA?
“De meeste opdrachten voor HTA zijn in basis technisch van aard. Denk aan oplossingen voor Jumbo Supermarkten ter verbetering van hun distributielijn, tot het verbeteren van de doorstroom tijdens de grote carnavalsoptocht in Oeteldonk. In principe is elke opdracht welkom, samen met de opdrachtgever bekijken we hoe we de opdracht kunnen optimaliseren voor alle partijen.”

Wanneer kun je een opdracht aanleveren?
“Elke 10 weken start een nieuwe projectperiode. Grofweg in augustus, november, februari en april. Ook in het nieuwe schooljaar gaan we hiermee verder. Na het bespreken van de opdracht bekijken we welke periode het meest geschikt is om uitgevoerd te worden.”

opdracht aanleveren