Skip to main content

Projecten

De Wonderfoon

Misschien kent u ze wel? De oude draaischijftelefoons van de jaren 70 en 80. Een heel fijn apparaat waar de meeste kinderen van tegenwoordig nog nooit mee hebben gebeld. Wij bouwen deze wonderlijke apparaten met een groep leerlingen en een enthousiaste docent om tot mini jukeboxen.

In veel zorgcentra met voornamelijk ouderen worden de telefoons zeer gewaardeerd en toegepast om mensen even een momentje van plezier te geven. De telefoon is namelijk gevuld met leuke liedjes uit de geschiedenis van de Nederlandse muziek.

Tech challenge

De Tech Challenge; in de regio al een steeds bekender wordend fenomeen! Bedrijven en basisscholen die samen met leerlingen van de Overlaat een wedstrijd houden met zelfgemaakt boten.

Onder begeleiding van monteurs van de deelnemende bedrijven maken de kinderen in de fabriekshallen (dus op de werkvloer) een competitieve boot waarmee ze hopelijk kunnen winnen en een mooie prijs in de wacht slepen

Cruyff Court

Op het Cruyff Court in Waalwijk organiseert het profiel Dienstverlening en Productie regelmatig sportieve activiteiten. Kinderen uit de buurt mogen deelnemen aan de activiteiten en voor onze leerlingen is dit direct een opdracht uit hun curriculum.

Lees verder

Het huis van Sinterklaas

Het profiel D en P organiseert samen met vrijwilligers het huis van Sinterklaas in Waalwijk. Leerlingen helpen met voorbereidingen door spelletjes, producten te maken voor in het winkeltje. Ook zijn zij vaak de beroemde hulpjes van de goedheilig man.